Založ si blog

Ako sa tam hore delia naše peniaze.

Len aby ste vedeli.

  Hoci po pravde povedané, všetci to vieme, premiér krajiny to hovorí oficiálne, bez hanby… Ale predsa, keď sa s tým človek stretne osobne, vždy to ním otrasie: ONO SA TO FAKT TAKTO DEJE.

  Sedeli sme so starostom východoslovenskej obce. Spomenul nám, ako za ním prišli dvaja v drahých oblekoch a v drahom aute. Už si ani nepamätá, či sa predstavili a odkiaľ sú. Jeden z nich otvoril notebook a oznámil, že obec má nárok na dotáciu pri výstavbe ihriska v cene osemdesiat päť tisíc EUR. Presnejšie – obec zaplatí štyridsať päť tisíc, z rezervy premiéra príde ďalších štyridsať tisíc a o ostatné sa oni postarajú.

  Starosta ostal prekvapený. Veď predsa je opozičný politik, tak „začo“ by mal dostať dotáciu, vie ako to chodí. Vybiť akúkoľvek sumu pre obec je umenie.

  Drahé obleky vysvetlili. Klikli do svojho notebooku a ukázali starostovi:

„V druhom kole prezidentských volieb dostal vo vašej obci pán Fico 50 % a ešte nejaké desatinky, tak máte nárok…“

  Starosta si požiadal čas. Sadol si za internet a pozrel si obchody, stavebniny, špecializované portály, zavolal, či by dali zľavy a s kalkulačkou v ruke mu vyšlo, že sa to dá postaviť aj za 45 tisíc.

  Novým kamarátom zavolal, že ďakuje a že si to postaví za obecné a svojpomocne.

„A hádajte za koľko som postavil štadión?“

Už sme tušili, že to bude menej.

„Za 35 000 (slovom tridsať päť tisíc) EUR!“

Rozdiel s vládnou varinantou 50 000 (slovom pätdesiat tisíc) EUR.

   Po Slovensku bolo postavených stovky takýchto „štadiónikov“. Niektoré pred voľbami aj v Rómskych osadách – tých životnosť je otázna. Viete si predstaviť koľko peňazí utieklo? A sú to predsa naše peniaze, nie pána premiéra. Jeho vzorom je Juraj Jánošík. Len trochu pozmenený. Berie nám všetkým, aby rozdelil niekoľkým svojím. Veď im dáva ISTOTY. Len my sme to nepochopili…

   Sme ako tie opice, ktoré sa dali chytiť do kokosu? Starostovia, primátori to vidia, vedia, že ak sa neprihlásia ku tej správnej strane – budú to mať ťažké. To, že sa takto podieľajú na rozkrádaní našich spoločných peňazí, je už pre nich druhoradé. Alebo aj im niečo kvapne? Ale to už vidíte vy vo svojich obciach.

  Najhoršie je to na VÚCkach. Peniaze sú porovnateľné s obecnými, ale kohože VÚCky zaujímajú? Preto je o nich takýto urputný „politický“ boj.

   Dvojcentimetrový pás asfaltu tesne pred voľbami po celom kraji tomu nasvedčuje:-)

Pozri aj: Sme ako tie opice, ktoré sa dali chytiť do kokosu.

Voľby do VUC by mali byť aspoň raz ročne.

27.10.2017

Parlamentné voľby by mali byť aspoň každé dva roky a do VÚC každý rok. Tie vuckárske každoročné by mali byť vždy pred letom – z jari. Všetci vieme, že najviac kilometrov diaľnic sa otvára v čase pred parlamentnými voľbami, takže dvojročný interval je optimálny. Keďže jazdím po celom kraji, vidím, že voľby do VÚC majú blahodarný vplyv na naše vozovky, [...]

Japonská presnosť v slovenskom podaní

26.10.2017

Zodrali sa mi pneumatiky. Vybral som sa do najbližšieho pneuservisu, o ktorom som vedel, že pracujú rýchlo, kvalitne a za rozumné ceny. Keďže som sa v ten deň ponáhľal, chcel som prísť ráno prvý. Starý zvyk z „tej“ doby. Neviem prečo som si pamätal, že majú otvorené od pol ôsmej, tak som sa vybral z domu tak , aby som prišiel ešte chvíľu pred otvorením. Keď [...]

Pravda o tvojej chudobe

25.10.2017

Prišiel za mnou človek a bedákal: „Dostanem dôchodok len 350 eur mesačne a žijem v jednej domácnosti s dcérou, ktorá dostane výplatu v čistom 400 eur na mesiac. Ako sa dá z toho vyžiť?“ Pozrel som sa naňho a spýtal som sa: „Pane, je mám manželku a šesť detí. Je nás osem ľudí, štyrikrát viac, než vy s dcérou. Myslíte si, že mám taký [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

pavolgasper

Aj na východnom Slovensku si zaslúžime lepší život

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 42471x
Priemerná čítanosť článkov: 2831x

Autor blogu